Onze visie van wat we willen zijn

Joye Kartonnage nv wil een bedrijf zijn waarmee onze klanten graag zaken doen. Wij staan garant voor een vlotte, efficiënte, vriendelijke en competente aanpak.

Waarden waaraan we gehecht zijn

Extreme aandacht voor vriendelijke en betrouwbare klantenservice. Open communicatie & open deuren / Verantwoordelijke medewerkers met navenante bevoegdheid / Aandacht voor permanente persoonlijke ontwikkeling / Gelijke kansen voor iedereen en respect voor elke persoon / Permanente verbetering van producten, processen & procedures / Een hoge standaard van persoonlijke ethiek & integriteit / Respect voor de engagementen tegenover de klanten en medewerkers.

Geschiedenis

Kartonnage Joye is een groeiende onderneming, actief in de productie van kartonnen kokers sinds 1970. De vestiging was gelegen te Izegem in een ultramoderne productie-unit.

In november 2002 werd Kartonnage Joye overgenomen door Maarten De Backer die na een intensieve inwerkingsperiode besloot om in 2003 een 2e produktielijn op te starten en extra personeelsleden aan te werven.

Begin 2005 werd het gebouw naast Joye aangekocht waardoor de toekomst en uitbreiding te Izegem gegarandeerd was. De 500 m² magazijn werden direct in gebruik genomen.

Midden 2006 werd geïnvesteerd in een nieuwe vrachtwagen.

Na een periode van 3 jaar was er de opportuniteit om in mei 2009 collega Van Dille uit Ronse over te nemen en van Izegem te verhuizen naar Ronse in een veel groter en functioneler gebouw.

Ondertussen is Kartonnage Joye nv uitgegroeid tot een vaste waarde in de kokerwereld.

Tussen 2009 en 2015 hebben wij onze omzet verviervoudigd en blijven we deze groei aanhouden.

In 2013 deed onze droogkamer zijn intrede. Daarmee kunnen we onze kokers véél sneller drogen. Meer tijdwinst, meer just-in-time-leveringen en minder stockage.

Vanaf 2014 gaat het in een stroomversnelling met Kartonnage Joye nv. Een volautomatische inpaklijn komt erbij, opnieuw een verbetering van ons inpakproces.

In 2015 kwamen er ook nog eens 2 nieuwe vrachtwagens bij. U kent wellicht onze mooie oranjekleurige vrachtwagens… Twee vrachtwagens werden er 4!

In 2016 hadden we opnieuw een kantelmoment voor Kartonnage Joye : start nieuwbouw stockageruimte, nieuwe bijkomende burelen, start verkoop hoekprofielen én oprichting van een zetel in Frankrijk. En wat nog meer is : de spiraalwikkellijnen werden geautomatiseerd met splicers, een automatisch aankleefsysteem voor de rollen karton.

2017 : Start Kartonnage Joye Poland. Productie van hoekprofielen.