Bedrijf

Onze visie

Kartonnage Joye wil een bedrijf zijn waarmee onze klanten graag zaken doen. Wij staan garant voor een vlotte, efficiënte, vriendelijke en competente aanpak.

Waarden waaraan we gehecht zijn

Extreme aandacht voor vriendelijke en betrouwbare klantenservice/ Open communicatie & open deuren / Verantwoordelijke medewerkers met navenante bevoegdheid / Aandacht voor permanente persoonlijke ontwikkeling / Gelijke kansen voor iedereen en respect voor elke persoon / Permanente verbetering van producten, processen & procedures / Een hoge standaard van persoonlijke ethiek & integriteit / Respect voor de engagementen tegenover de klanten en medewerkers.

Geschiedenis

Kartonnage Joye is een groeiende onderneming, actief in de productie van kartonnen kokers sinds 1970. De vestiging was gelegen te Izegem in een ultramoderne productie-unit.

In november 2002 werd Kartonnage Joye overgenomen door Maarten De Backer die na een intensieve inwerkperiode besloot om in 2003 een 2e productielijn op te starten en extra personeelsleden aan te werven.

Begin 2005 werd het gebouw naast Joye aangekocht waardoor de toekomst en uitbreiding te Izegem gegarandeerd was. De 500 m² magazijn werden direct in gebruik genomen.

Midden 2006 werd geïnvesteerd in een nieuwe vrachtwagen.

Na een periode van drie jaar was er de opportuniteit om in mei 2009 collega Van Dille uit Ronse over te nemen en van Izegem te verhuizen naar Ronse in een veel groter en functioneler gebouw.

Ondertussen is Kartonnage Joye uitgegroeid tot een vaste waarde in de kokerwereld.

Tussen 2009 en 2015 hebben wij onze omzet verviervoudigd en blijven we deze groei aanhouden.

In 2013 deed onze droogkamer zijn intrede. Daarmee kunnen we onze kokers véél sneller drogen. Meer tijdwinst, meer just-in-time-leveringen en minder stockage.

Vanaf 2014 gaat het in een stroomversnelling. Een halfautomatische inpaklijn komt erbij, opnieuw een verbetering van ons inpakproces.

In 2015 kwamen er ook nog eens twee nieuwe vrachtwagens bij. U kent wellicht onze mooie oranjekleurige vrachtwagens… Twee vrachtwagens werden er vier!

In 2016 hadden we opnieuw een kantelmoment voor Kartonnage Joye: start van de nieuwbouw stockageruimte, nieuwe bijkomende burelen, start verkoop hoekprofielen én oprichting van een zetel in Frankrijk. En wat nog meer is : de spiraalwikkellijnen werden geautomatiseerd met splicers, een automatisch aankleefsysteem voor de rollen karton.

2017 : Start Kartonnage Joye Poland. Productie van hoekprofielen.

2018 – 2019: Door de blijvende groei van ons bedrijf wordt het noodzaak om al uit te kijken naar een nieuwe locatie want de gebouwen geraken overvol. Eind 2018 rijpt het idee om eens de achterbuurman te bezoeken waar klaarblijkelijk minder en minder activiteit valt waar te nemen. Een overeenkomst wordt snel gemaakt zodat beide partijen gelukkig zijn.

2019: Een deel van de gebouwen op de nieuwe locatie wordt afgebroken en een extra productielijn wordt besteld. Deze grote en volautomatische machine komt reeds op de nieuwe locatie te staan niettegenstaande we daar ondertussen aan het bouwen zijn.

2020-2022: We zijn verhuisd naar de nieuwe locatie, van 5 000 m² naar 11 000 m² met twee nieuwe robots, een gloednieuw ERP-systeem, een droogkamer en nieuwe snijmachine.

2022-2023: Aanleg van zonnepanelen op het dak van ons gebouw, zodat we volledig in onze eigen energiebehoeften kunnen voorzien.

Er wordt blijvend gewerkt aan de uitbouw van ons bedrijf, evenals het investeren in gemotiveerde en talentrijke medewerkers. In vijf decennia hebben we op vele fronten grote en kleine stappen gezet.
Op het eerste gezicht is het contrast groot tussen het atelier uit de jaren zeventig en het huidige bedrijf. Toch is er in essentie weinig veranderd : we blijven een onderneming die hoogwaardige kennis combineert met pragmatische oplossingen en kwaliteit steeds voorop zet.

Copyright © 2016 Kartonnage Joye NV